torsdag 13. januar 2011

Paella med kylling og scampi

Jeg skriver nå om paella for det så ekstremt godt ut (minus rekene), men det gjorde ingenting siden jeg er utrolig sulten. Jeg tror ikke jeg har smakt det før men det skal jeg gjøre en gang jeg er i Spania.

Paella er en spansk nasjonalrett, og stammer fra Valencia, og navnet kommer fra pannen maten tilbredes i, paella. (en steikepanne) Paella lages vanligvis med kaninkjøtt og snegle, noe jeg ikke syntes hørte så fristende ut, derfor byttet jeg det ut med kylling og scampi, noe som er mer likt det vi er vandt til å spise i Norge.

Dette trenger du til 4 personer

200 g store hvite bønner
2 kyllingfileter
1 dl olivenolje
salt
pepper
1 løk
2 fedd hvitløk
3 tomater
1–1 1/4 l kyllingkraft/-buljong
400 g spansk ris, med middels store korn
1/2 ts safran rørt ut i 2 ss kokende vann, ev. 2 ts gurkemeie
1 gren fersk rosmarin
16–20 rå scampi
flat bladpersille

Paella

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar